بهین رایانه نقشینه

لوگو شرکت بهین رایانه نقشینه

اینترنت اشیاء(IoT) چیست و چه کاربردهایی دارد؟

تهیه و تدوین: بخش تحقیق و توسعه‌ی شرکت بهین رایانه نقشینه

تاریخ انتشار:

مقدمه

امروزه به‌دلیل فراگیر‌شدن شبکه‌های بی‌سیم در تمام نقاط جهان، می‌توان هر دستگاهی را به بخشی از اینترنت اشیاء تبدیل نمود. این بدان‌معناست که دستگاه‌های امروزی از لوازم خانگی، خودرو و سایر ادوات و تجهیزات می‌توانند از حسگرها برای جمع‌آوری داده‌ها و پاسخ‌های هوشمندانه به کاربران استفاده کنند. با رشد اینترنت اشیاء هر روز به تعداد دستگاه‌هایی که این قابلیت را دارند افزوده می‌شود.

اینترنت اشیاء چیست؟

اینترنت اشیاء یا Internet of Things که به اختصار IoT نامیده می‌شود، شبکه‌ای از اشیاء فیزیکی را توصیف می‌کند و به میلیاردها دستگاه در سراسر جهان اطلاق می‌شود، که اکنون به اینترنت یا سایر شبکه‌های ارتباطی متصل هستند، داده‌ها را جمع آوری کرده و به اشتراک می‌گذارند. این دستگاه‌ها از اشیاء خانگی معمولی تا ابزارهای صنعتی پیچیده را شامل می‌شود.

کاربردهای اینترنت اشیاء(IoT)

اینترنت اشیاء در صنایع و مشاغل مختلف کاربردهای بسیار و رو‌به‌رشد دارد. از جمله می‌توان به شهر هوشمند، خانه هوشمند، بخش پزشکی و بهداشت، حمل و نقل، کاربردهای صنعتی، کشاورزی و سایر کاربردهای آن اشاره نمود. یک سیستم IoT به صورت real-time داده‌ها را جمع‌آوری و ارسال می‌کند. عموما یک سیستم اینترنت اشیاء از سه بخش تشکیل گردیده است:

  • دستگاه‌های هوشمند: دستگاه هوشمند دستگاهی است که قابلیت‌های محاسباتی به آن داده شده است، داده‌ها را از محیط، ورودی‌های کاربر یا الگوهای مورد استفاده جمع آوری می‌کند و آن را از طریق اینترنت یا یک شبکه ارتباطی به یک اپلیکیشن اینترنت اشیاء ارسال می‌کند.
  • اپلیکشن اینترنت اشیاء: مجموعه‌ای از خدمات و نرم‌افزار است که داده‌های دریافتی از دستگاه‌های مختلف اینترنت اشیاء را یکپارچه می‌کند، برای تجزیه و تحلیل این داده‌ها و تصمیم‌گیری از هوش مصنوعی (AI) استفاده می‌گردد.
  • رابط کاربری گرافیکی: دستگاه IoT را می‌توان از طریق یک رابط کاربری گرافیکی مدیریت نمود، که شامل یک اپلیکیشن موبایل یا وب سایت است که می‌تواند برای ثبت و کنترل دستگاه‌های هوشمند مورد استفاده قرار گیرد.

نتیجه‌گیری

اینترنت اشیاء به مردم کمک می‌کند تا هوشمند تر زندگی کنند و کنترل کاملی بر زندگی و کسب و کار خود به دست آورند. اینترنت اشیاء شرکت‌ها را قادر می‌سازد تا فرایندها را خودکار نموده و هزینه‌های نیروی کار را کاهش دهند. شرکت‌ها با داده‌هایی که اینترنت اشیاء در اختیارشان می‌گذارد می‌توانند به داده‌های بیشتری از روند تولید محصولات و سیستم‌های داخلی خود دسترسی داشته باشند تا بتوانند تغییرات مورد نظر را اعمال کنند.

در صنعت، بهره‌گیری از اینترنت اشیاء موجب کاهش ضایعات می‌گردد و ارائه خدمات را بهبود می‌بخشد و موجب کاهش هزینه‌های تولید می‌گردد. تولید‌کنندگان در حال افزودن حسگرها به اجزای خطوط تولیدشان هستند تا بتوانند اطلاعات مربوط به نحوه عمل‌کرد آن‌ها را دریافت کنند. این می‌تواند به صنایع کمک کند تا تشخیص دهند که چه زمانی ممکن است یک بخش از خطوط تولیدشان از کار بیفتد و قبل از ایجاد خرابی و آسیب به تجهیزات نسبت به تعمیر و تعویض آن‌ها اقدام کنند.

امروزه به طور فزاینده‌ای سازمان‌های صنعتی و سازمان‌های تجاری از اینترنت اشیاء استفاده می‌کنند تا کارآمدتر عمل کنند، مشتریان را بهتر درک کنند، خدماتشان را افزایش دهند، تصمیم گیری هایشان را بهبود بخشند تا کنترل بیشتری بر روی عملکردهای خود داشته باشند و در نهایت بتوانند ارزش کسب و کار خود را افزایش دهند. با بهره‌گیری از تجهیزات و دستگاه‌های مبتنی بر اینترنت اشیاء می‌توان به این مهم دست یافت.

محصولات مرتبط: